Heb je met ArcelorMittal 8% behaald?

Vorige week maandag 16 mei kopte we in met ArcelorMittal solide als staal en meldden we dat meerdere analisten van mening waren dat ArcelorMittal “heel, heel aantrekkelijk” gewaardeerd is. Kortom, een koopadvies.” Het was die dag een van de grootste stijgers op de AEX met 3%. Ook vandaag (een week later) is het weer de grootste stijger. Het staat nu op kop met 2,4% (ruim €28). Had je direct gereageerd dan had je ook 8% rendement behaald!

Just Eat Takeaway bezorgt ook vandaag weer hoofdpijn!

Het aandeel is ook vandaag weer de grootste verliezer: -3%. Al tijden is het onrustig binnen Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van maaltijdenbezorger Thuisbezorgd. Het bedrijf dat werelddominantie probeerde te bereiken heeft last van kritische aandeelhouders en ook intern lijkt het een rommel te worden.
Grootste boosdoener is de overname van Grubhub, een bezorgplatform in de Verenigde Staten. In 2021 werd de overname afgerond voor ruim 7 miljard dollar. Volgens topman Jitse Groen zouden Grubhub en Just Eat Takeaway een ‘winnende combinatie’ zijn, maar daar is nog weinig van gebleken. Ruim driekwart van de waarde is namelijk verdampt sinds de deal met Grubhub.

Toch herhaalde de Bank of America begin deze maand (5 mei) het houdadvies van 15 apr 2022 voor JUST EAT TAKEAWAY. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -8,34% en dat van 5 mei in een rendement van -20%. Helaas bezorgt Just Eat Takeaway nog geen afdoende medicijn tegen hoofdpijn.

Lees verder op BeursNL

De systeemcryptomunt tether wordt massaal verkocht

De schrik zit er bij veel crypto-investeerders nog goed in als het om stablecoins (een cryptomunt die gelinkt is aan, in dit geval, de dollar. 1 Tether staat gelijk aan 1 $) gaat. De ineenstorting van terraUSD (concurrent van tether) zorgde ervoor dat investeerders extra kritisch werden omtrent stablecoins. De systeemcryptomunt tether wordt massaal verkocht nu er twijfels ontstaan over de stabiliteit van deze zogenoemde stablecoin. Hierdoor kreeg je voor 1 Tether minder dan 1$.

Lees verder op BusinessInsider