Je hebt de naam Cathie Wood vast wel eens voorbij horen komen en dan komt de ARK Invest je vast ook wel bekend voor.

Wood heeft een lijstje met favoriete aandelen en Investorplace heeft daar 7 van uitgelicht gezien deze aandelen zich op zogeheten historische dieptepunten bevinden, maar wel potentie hebben om goed terug te krabbelen.

Catherine Duddy Wood ook wel bekend als Cathie Wood is een Amerikaanse belegger en de CEO van Ark Invest, een vermogensbeheerder. Ze werkte voorheen bij AllianceBernstein en wilde daar een actief beheerde ETF opzetten voor disruptieve innovaties, dit vond men echter iets te riskant en zo doende besloot zij dit zelf te doen en zette zo Ark Invest op.

Disruptieve innovaties zijn innovaties die toetreden tot de markt en daarmee een geheel nieuwe weg inslaan en zo de voorgaande producten of diensten voorbijgaan en ‘verwoesten’. Denk aan Netflix en AirBnB ze creëren een hele nieuwe markt door hun innovatie. Er zijn twee vormen van disruptieve innovatie namelijk, technologisch en business model.

De ETF bestaat voornamelijk uit aandelen in de information technologie en Health care. Denk daarbij aan Cloud computing en gene therapy. Best presterende aandeel binnen de ETF zijn Zoom, Tesla, en Roku. Morningstar geeft het fonds een lage rating wegens het relatief lage rendement tov het hoge risico.

De ETF kwam veel in opspraak aangezien het op een dag met meer dan 10% steeg en in 2020 ondanks corona met 152% steeg. Helaas gaat het nu wat slechter en is het met meer dan 58% gedaald gezien veel beleggers het afgelopen jaar toch voor veiligere waarde aandelen hebben gekozen.

Dat er een risico aan zat was wel duidelijk maar dat neemt niet af van het feit dat Cathie wel weet waar ze het over heeft en in 2020 is zij ook benoemd tot ‘best stock picker’ door Bloomberg.

Het gaat hier om:

Nvidia – produceert computerhardware met name videokaarten en chips. Kwam laatst met zeer slechte cijfers, dit komt mede door de problemen in de supply chain. Het vooruitzicht is echter wel zeer positief gezien het in vele markten begeeft met grote groei potenties zoals de Metverse, en grafische verwerkingseenheden.

General Motors – Een van de grootste automobiel bedrijven en gaat zich geheel focussen op elektrische voertuigen. Het bedrijf strugglede m winst te behalen maar gezien de vraag naar EV’s zal dit positief uitpakken voor het aandeel, daarnaast gaan ze ook weer dividend uitkeren en is het een relatief goedkoop aandeel.

Roblox – een online spel in de metaverse waarin de gebruikers van de game zelf ook games kunnen programmeren. Het aandeel heeft een giga groei meegemaakt maar is met meer dan 60% gedaald. De daling maakt het aandeel aantrekkelijk en ondanks de daling is het nog steeds aan het groeien.

Unity Software – een platform om 2D, 3D, VR and AR videogames en simulaties op te bouwen. Het aandeel is flink gestegen maar is nu meer van groei naar waarde gegaan en een overname zit er aan te komen. Het aandeel kan je met korting kopen en mee profiteren op de overname die bepaalde problemen die de groei van het aandeel tegenstaan kunnen oplossen.

Matterport – een 3D data platform wat middels een SPAC de beurs op ging en mooi piekte maar dat is niet meer het geval door de problemen in de supply chain. De groei in het aantal abonnees en het feit dat 90% gratis abonnees zijn bieden een mooie potentie voor het aandeel.

SideNote: een SPAC is een Special Purpose Acquisition Company, het wordt ook wel eens een lege beurshuls genoemd. Het is namelijk een vennootschap zonder bedrijfsactiviteiten die de beurs op gaat om geld te verzamelen en hiermee vervolgens een niet beursgenoteerd bedrijf te kopen. Van te voren weten ze echter nog niet welk bedrijf ze gaan overnemen.

DraftKings – is een Amerikaans bedrijf waar je kan wedden op sportwedstrijden en zelfs fantasy – sportwedstrijden, een soort ToTo of BetCity. Het is al actief in meerdere staten en groeit stabiel verder. De legale sportweddenschappen markt is zeer gegroeid en een verdubbeling van die groei wordt verwacht. Het zou een gok kunnen zijn voor de lange termijn.

Coinbase Global – een groot cryptohandelsplatform dat in april een IPO lunchende maar waar het niet zo lekker mee gaat op dat gebied. Toch doet Coinbase het beter dan de concurrent als het gaat om handelsvolume en gebruikersbestanden. Ook al is de winter al aangebroken voor crypto, er schijnt wel licht aan het einde van de tunnel te zijn en wanneer dat gebeurt zal Coinbase daar ook op mee liften.

Lees meer over Cathies favo aandelen op Belegger.nl