Chelsea snel verkocht tegen de hoofdprijs

Sir Jim Ratcliffe wil Chelsea kopen. De ondernemer bevestigt dat hij een bod van ruim vijf miljard euro heeft uitgebracht. Van dat bedrag gaat een kleine drie miljard euro naar de door Roman Abramovich in het leven geroepen liefdadigheidsinstelling voor Oekraïense slachtoffers. Ratcliffe belooft de overige twee miljard de komende tien jaar in Chelsea te investeren. Volgens Bloomberg is ook Todd Boehly, de Amerikaanse dealmaker, in de race.
Chelsea opereert nu op basis van een speciale overheidsvergunning omdat Roman op de Britse sanctielijst staat (die loopt eind mei af). Komende maand wordt een spannende wedstrijd, nog nooit is zo veel geld voor een sportclub op tafel gelegd.

Lees verder op VI

Bij 26 beursgenoteerde ondernemingen zitten er te weinig vrouwen in de raad van commissarissen

Van de ruim 100 beursgenoteerde bedrijven moet bij 26 ondernemingen – waaronder Basic-Fit en Just Eat Takeaway – het aantal vrouwen in de raad van commissarissen (rvc) omhoog. Bij twaalf van die bedrijven is momenteel zelfs geen enkele vrouwelijke commissaris in functie. Sinds begin dit jaar geldt het topvrouwenquotum dat voor een betere balans tussen mannen en vrouwen aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven moet zorgen. De wet geldt alleen voor raden van commissarissen (rvc) van beursgenoteerde bedrijven: ten minste een derde van de commissarissen moet vrouw zijn.

Lees verder op NRC

Het orakel van Omaha, Warren Buffett, onder vuur

Superbelegger Warren Buffett (91) is dit weekeinde onder vuur genomen door zijn aandeelhouders. De topman van investeringsvehikel Berkshire Hathaway, zou een beter milieu- en sociaal beleid moeten voeren.
Tijdens de vergadering in Omaha eiste een derde van de aandeelhouders van Berkshire Hathaway dat Buffett – met een geschat vermogen van bijna $125 mrd, in de top vijf van rijksten ter wereld – een stap terug doet. Toch blijft de grootste groep aandeelhouders loyaal aan het orakel van Omaha, dat hen al sinds de oprichting van het bedrijf in 1965 beloont met ongelofelijke financiële resultaten. Het Amerikaanse beleggersblad Barron’s berekende dat de aandelen van Berkshire Hathaway sindsdien jaarlijks gemiddeld met 20,1% zijn gestegen.

Lees verder op FD

Elon Musk reageert gekscherend op Bitcoin-uitspraken Warren Buffett

Warren Buffett moet nog steeds niets hebben van bitcoin. Volgens hem is het waardeloos en voegt de cryptocurrency niets toe. Elon Musk laat dat natuurlijk niet zomaar gebeuren en reageerde op de uitspraken door hem te bespotten!
“Buffett is zo zuur als het om bitcoin gaat, dat als hij de kans had om alle bitcoins in de wereld voor $25 zou kunnen kopen, hij het alsnog niet zou doen.”
“Wat moet ik ermee? Ik zou het dan alsnog weer aan jou moeten verkopen, het doet verder niets,” aldus Buffett. Zijn rechterhand, Charlie Munger, ging nog iets verder door bitcoin “dom en slecht” te noemen; eerder noemde hij het “een soort geslachtsziekte”. Kortom, ze zijn bij Berkshire Hathaway geen fan van bitcoin.
De uitspraken gaan natuurlijk niet onopgemerkt voorbij aan vooraanstaande figuren binnen de crypto-gemeenschap. Musk reageerde met: ‘haha, hij zegt zo vaak bitcoin, dat het hiermee alleen maar meer bekend raakt’.

Lees verder op Crypto Insiders