Een kleine beurs update van week 13!

De hypotheekrentes zijn opnieuw flink gestegen.

Sommige tarieven zijn nu twee keer zo hoog als tijdens het dieptepunt in oktober vorig jaar. Hypotheekverstrekkers gooien de rentes liever niet omhoog wegens de home-concurrentie op de Nederlandse markt. Hun winstmarge neemt hierdoor wel af en de alsmaar stijgende rentes dwingen hen deze dan ook door te voeren. Dit heeft nadelen voor starters die nu een huis willen kopen aangezien de maandlasten zullen stijgen en ze minder kunnen lenen. Huiseigenaren zijn massaal hun rente gaan vastzetten want een verdere rentestijging is mogelijk door de toenemende inflatie.

Met redacteur vastgoed- en woningmarkt Nelleke Trappenburg bespreken we of dit het omslagpunt op de huizenmarkt gaat zijn.

Hypotheekrente ’tien jaar vast’ verdubbeld sinds oktober

Lees verder op FD

30% meer dividend dan vorig jaar!

Beleggers op de Amsterdamse beurs krijgen gemiddeld 30% meer dividend uitgekeerd dan het voorgaande jaar. Shell is een van die 50 bedrijven die meer is gaan uitkeren en ook meteen de koploper. Dit heeft te maken met het herstellen na het coronajaar en het opheffen van bepaalde restricties vanuit de ECB. De invloed van de oorlog in Oekraïne blijft beperkt.

Lees verder op FD

Heineken verlaat Rusland volledig

Na Carlsberg volgt ook Heineken en deze verlaat Rusland volledig. Eerst zou het biermerk de export en productie van het merk Heineken stoppen binnen Rusland maar ging de productie van andere merken onder het Heineken imperium wel gewoon door. Na wat kritiek hebben ze toch besloten zich volledig terug te trekken. Heineken zette jaarlijks ongeveer 2% van het wereldwijde totaal om in Rusland waar zij zo een 20 jaar aan hebben gewerkt om die marktpositie binnen Rusland te verkrijgen.

Lees verder op FD

Marktomslag in beweging!

Er vindt een marktomslag plaats, de aandelenmarkten komen in een opgaande beweging doordat de CBOE VIX onder druk staat en de markten reageren op het Amerikaanse beurssentiment.

Lees verder op Bull Up