Tijdens de IEX Beleggersdag begin juli heb ik een aantal experts gevraagd naar hun visie, verwachtingen voor de rest van het jaar 2022. De volgende experts deelde hier hun mening en kennis: Martijn Rozemuller, CEO VanEck Europe; Tom Lassing, Beursbox; Nico PR Bakker, BNP Paribas; Martine Hafkamp, Owner Fintessa; Aloys Mattijssen, Money2work.

Beurstips

Daarnaast warden er tips gedeeld door Peter Siks van Saxo Bank, Andre Brouwers van Beleggingsinstituut, Martine Hafkamp van Fintessa en Royce Tostrams (zie foto’s).

Visie 2e helft 2022 van Aloys Mattijssen, Money2work

Nou, ik moet je zeggen, ik ben day trader eigenlijk van beroep. Eigenlijk moet ik zeggen dat ik derivaten handelaar ben en ik ben ooit begonnen als market maker, op de optiebeurs maar ik heb me nu gespecialiseerd in day trading en een day trader, die moet eigenlijk geen mening hebben over de markt. Dat is tuurlijk een heel ander afwijkende mening dan de meeste mensen hier op deze beurs. Maar als day trader moet je eigenlijk openstaan voor elke beweging. Of de beurs naar omhoog of omlaaggaat, maakt niet uit. Je moet gewoon meegaan met de beurs. Ik zeg wel eens: de beurs is net als een baas die ze hond uitlaat en de baas, dat is de beurs en die hond, dat ben ik en je moet gewoon meelopen met de markt. Dat is eigenlijk wat een day trader moet doen dus daar vandaan, dat je eigenlijk ook als je gaat zitten als day trader, dan moet je geen mening hebben over de markt. Je moet heel goed naar de grafieken en dat moet je natuurlijk wel doen, je moet verstand hebben, van een grafiek, je moet informatie uit kunnen halen die d’r in zet en aan de hand daarvan doe je gewoon wat je moet doen op dat moment en dat kan totaal in tegenstelling zijn wat misschien de grote, de trend is van de markt en zo ga je dus als day trader eigenlijk, zonder visie, maar natuurlijk wel met kennis van zaken ga je aan de slag.

Visie 2e helft 2022 van Martijn Rozemuller, VanEck Europe

Ja, zoals gebruikelijk ben ik niet heel erg van de voorspellingen, maar wat ik wel weet is wij hebben afgelopen half jaar een roerige periode gehad. Ik verwacht eigenlijk dat de rust wel weer een beetje zal wederkeren, ik denk wel dat je als belegger in ieder geval voorbereid moet blijven op toch nog wel een, ja laten we zeggen een soort black swan event wat zou kunnen gebeuren. Oekraïne, de situatie daar is natuurlijk verre van zeker. Als het daar beter gaat en dat we nu denken, dan zou dat best wel een soort opluchting effect kunnen hebben, hé, wellicht een soort releave rally. Laten we dat vooral hopen, niet alleen voor de beleggers, maar vooral voor Oekraïne zelf. Maar mocht het daar verder uit de hand lopen, ja, dan zou ik de tweede helft van dit jaar toch nog wel is een beetje een tegenvaller kunnen vormen.

Visie 2e helft 2022 van Martine Hafkamp, Fintessa

Ja we zijn net begonnen in en ja, al de eerste dag is niet zo goed van de tweede helft van het jaar. Ik denk dat, beleggers heel erg onzeker zijn dus dat dat nog wel een tijdje doorgaat en je ziet nu een beetje recessie, angst in de markt komen. En ja, nou, ja, dat ja, dat is nooit leuk. Maar ik denk dat je ook daar niet te veel naar door moet laten leiden. Als je naar de wat langere termijn kijkt dat het allemaal positief is en er zijn ook heel veel bedrijven er zijn inmiddels zoveel afgestraft eigenlijk vanaf hier toch wel beter moet kunnen gaan. Alleen, ja, we moet even wachten op het cijfer seizoen en dan kunnen we weer eens verder kijken hoe het echt met de bedrijven er voorstaat. Top, dus enigszins wel positief? Nou of we nou positief het jaar-uit zullen gaan, dan moet er wel heel veel gebeuren. Maar we hebben natuurlijk een paar super goede jaren achter de rug gehad, he, dus er hoort altijd wel eens een min jaar bij, he, maar dat waren heel veel beleggers vergeten, denk ik.

Visie 2e helft 2022 van Tom Lassing, Beursbox

Verwachtingen, ja, AEX, ik denk dat we nu al richting de bodem aan het gaan zijn. Maar ja, Oekraïne kan natuurlijk wel wat schrik gaan geven, maar ja, echt veel naar beneden, ik verwacht het niet, maar het is niet zo dat ik m’n geld er vol op zou zetten. Onroerendgoedmarkt, die zit wel redelijk op de top daar ben ik wel een beetje bang voor. Die zal zeker wel blijven stagneren misschien zelfs wel gaan dalen de komende tijd, dus daar moet je een beetje rekening mee houden. Ja, verder, de economie is, is wat mij betreft een eng verhalen aan het worden, want als de gaskraan dichtgaat krijgt Duitsland een probleem en Nederland ook. Dus ik denk dat we toch wel rekening moeten hoeden dat het beweeglijk gaat worden, om zo zeggen en beweging is goed voor handelaren dus je hoeft er niet negatief van te worden. Maar als je alleen maar omhoog wil, ja, dan wordt het wel een heel lastig verhaal.

Visie 2e helft 2022 van Nico PR Bakker, BNP Paribas

Zelfs ik kan niet voorspellen, maar mijn modellen, en met name mijn langere-termijn modellen, die geven aandacht aan dat we aan de vooravond staan van best wel wat bodemen. He. Dus we gaan aanstampen en dat moet sowieso de opmaat zijn voor een mooie beweging omhoog. En als mijn modellen niet bedriegen en de markt die houdt zich een beetje aan de spelregels, dan denk ik dat we een heel mooi tweede helft van het jaar in gaan. Beter, absoluut beter dan de eerste helft van die, dat was natuurlijk niks hé, eerste helft van het jaar was heel slecht, is allemaal heel somber gestemd over de over aandelenbelegger, maar het tij gaat keren. Dus als er nog ruimte is, in de portefeuille, zoek naar de betere instapmomenten want die gaan komen en ik denk richting het jaar in en dat we een heel leuke einde jaar zullen gaan zien. Gelukkig iets positief! Positief, ja.

Raad het aandeel

In elke talkshow kun je een prijs winnen door een aandeel te raden aan de hand van een raadsel. Vul het aandeel online in via: www.kuuske.com/raadhetaandeel

Win een van de 10 plekken in de golf clinic van 2 uur bij Golfbaan Waterland! Like @kuuskenl op Instagram en @golfwaterland en vul het juiste aandeel in het formulier.

Raadsel:
Het is een defensief aandeel dat in tijden van economische neergang overleeft of bloeit. De kwartaalcijfers van het bedrijf waren iets beter dan voorzien en ook was het bedrijf positiever over de verwachtingen van heel 2022. Het krijgt een koopadvies en grote banken, Citigroup en JP Morgan Chase hebben zelf al aandelen van dit bedrijf aangekocht. Nu jij nog, maar waarschijnlijk investeer je er al dagelijks in!

Kuuske bedankt, haar vrienden VanEck, LiteBit adviezen zijn gegeven op persoonlijke titel en onafhankelijk van Kuuske tot stand gekomen. Deze show bestaat uit drie items: Beursnieuws, Tech vs Fund, FIRE & Crypto bekijk luister of lees deze items via YouTube, Instagram, TikTok of op de website www.kuuske.com

Om onafhankelijke content te blijven produceren heeft Kuuske goede vrienden nodig die dit initiatief ondersteunen. Deze goede vrienden bestaan uit sponsoren die op basis van hun expertise en kennis toegevoegde waarden bieden met betrekking tot het informeren en de educatie van de kijker/luisteraar/lezer.