Deal or No Deal, Biden naar Saudi Arabie

President Joe Biden wil dat er meer olie wordt gewonnen en de OPEC heeft hier in toegestemd maar om deze deal rond te maken moet Biden naar Saoedi-Arabië om een deal te sluiten met koning … wat nog lastig gaat worden.

Deze deal heeft gevolgen voor de olieprijs en het aandeel Shell. Met Jean-Paul van Oudheusden, oprichter van Markets Are Everywhere sprak ik hier over:

Jean-Paul: “d’r is nu heel veel speculatie dat Joe Biden binnenkort naar het midden-oosten gaat om daar een olie deal te sluiten. als dat gebeurt, ja, dan is de vraag: wat hebben ze afgesproken. Maar, makkelijk wordt het niet, want Saoedi-Arabië, zoals je waarschijnlijk weet, die zijn helemaal afhankelijk van olie, net als Rusland. Maar laten dat nou net de enige twee landen zijn die eventueel meer olie uit de grond zouden kunnen halen, want de rest lukt dat niet. Dus ja, het is een. Het is een hele moeilijke onderhandeling en zeker ook als je weet dat de verhouding tussen Amerika en Saudi-Arabië de laatste jaren niet zo heel goed, gelopen is.

Dan het is eigenlijk een soort spelletje Deal of No Deal. Dus als er een deal komt dat Biden in het Midden-Oosten een deal krijgt, dan gaat de olieprijs een beetje zakken en dan moet je wel even opletten. Hoe ziet die deal er precies uit, want heel ver zakken kan het volgens mij niet. Ja, wel een beetje. Maar als er geen deal komt en dan kan het ook zomaar zijn dat die olieprijs nog naar 150 dollar per vat gaat, ja, dan is de rek bij Shell er ook nog niet uit.”

Joe Biden gaat naar het Midden Oosten

We zijn alweer een paar weken verder en Joe Biden is op dit moment op ‘tour’. Om die reden heb ik Jean Paul nog even om een update gevraagd.

Volgens hem legt dit artikel het duidelijk uit.

Jean-Paul: “De trip van Biden naar het Midden-Oosten is van 13 t/m 16 juli. Hij gaat eerst naar Israël, dan naar Saoedi-Arabië.

De wederzijdse belangen zijn: Amerika wil meer olie van Saoedi-Arabië, Saudi-Arabië wil wapens van de VS met name om het luchtruim van de Golfstaten goed te kunnen verdedigen, tegen o.a. Iran en Jemen.

Complicerende factor: de dood van journalist Jamal Khasjoggi in 2018. Biden distantieerde zich toen van Mohammed bin Salman, de Saudische kroonprins. Gaat Biden voor de zakelijke deal of voor de mensenrechten?

Ondertussen gaat Putin op korte termijn naar Teheran om met Raisi van Iran en Erdogan van Turkije te spreken.

Het is onduidelijk welke kant het op gaat.

Ik verwacht niet dat het snel zal gaan. Basisscenario is en blijft daarom dat olie- en gasprijzen langer hoog blijven. Een spraakmakende deal “olie voor wapens” zou onverwacht zijn. En leiden tot nog meer volatiliteit op de beurs.”

Raad het aandeel

In elke talkshow kun je een prijs winnen door een aandeel te raden aan de hand van een raadsel. Vul het aandeel online in via: www.kuuske.com/raadhetaandeel

Win een van de 10 plekken in de golf clinic van 2 uur bij Golfbaan Waterland! Like @kuuskenl op Instagram en @golfwaterland en vul het juiste aandeel in het formulier.

Raadsel:
Het is een defensief aandeel dat in tijden van economische neergang overleeft of bloeit. De kwartaalcijfers van het bedrijf waren iets beter dan voorzien en ook was het bedrijf positiever over de verwachtingen van heel 2022. Het krijgt een koopadvies en grote banken, Citigroup en JP Morgan Chase hebben zelf al aandelen van dit bedrijf aangekocht. Nu jij nog, maar waarschijnlijk investeer je er al dagelijks in!

Kuuske bedankt, haar vrienden VanEck, LiteBit adviezen zijn gegeven op persoonlijke titel en onafhankelijk van Kuuske tot stand gekomen. Deze show bestaat uit drie items: Beursnieuws, Tech vs Fund, FIRE & Crypto bekijk luister of lees deze items via YouTube, Instagram, TikTok of op de website www.kuuske.com

Om onafhankelijke content te blijven produceren heeft Kuuske goede vrienden nodig die dit initiatief ondersteunen. Deze goede vrienden bestaan uit sponsoren die op basis van hun expertise en kennis toegevoegde waarden bieden met betrekking tot het informeren en de educatie van de kijker/luisteraar/lezer.