In Tech vs Fund van maart behandelen wij het beursnieuws van week 11; analyseert Edgar de Haas van Trading Strategie het aandeel Nike; en leg ik uit hoe je kan beleggen in goud. Maak tevens kans op een overnachting in The Arcade hotel in Amsterdam met Raad het Aandeel!

In De Kuuske-talkshow voor The New Investor behandelen wij Beursnieuws, Beleggen in praktijk, Tech versus Fund, FIRE en natuurlijk Crypto. Met te gast financiële influencers en professionele beleggers. Daarnaast houden wij een Kuuske-portfolio bij en maak jij kans op leuke prijzen met Raad het aandeel.

Lees hier Beursnieuws week 11 2022

Tech vs Fund: Edgar de Haas van Trading Strategie

Vandaag ga ik het hebben over het aandeel Nike, of, zoals ze in de Verenigde Staten zo mooi zeggen Naikie. Je kent het wel met de prachtige sportschoenen, de Air Jordans die als warme broodjes over de toonbank gaan. Maar wat zien we nou, sinds de boycot vanuit China afgelopen zomer: het aandeel is na een flinke stijging behoorlijk aan het zakken. We zagen nog een korte opleving, ongeveer rond het niveau 175/180 dollar. Maar belangrijker, in de afgelopen vier maanden zien we dat het aandeel behoorlijk hard zakt. Zelfs zo’n 33% naar het niveau van 120 dollar en 120 dollar is een hele belangrijke steun. Dus na een flinke glijvlucht staat die nu precies op de steun van 120. Daarnaast, technisch gezien, zien we ook dat het aandeel behoorlijk oversold is. Dat betekent dat de RSI (de Relative Strength Index) zo rond de 30 is, dus er is heel veel aanbod geweest in de markt, er is een flinke vlucht omlaag gegaan, naar 120 dollar. Dus ik zeg: kopen, speculatief kopen dat aandeel Nike. Maar we moeten het wel even kort houden, de stop loss zetten we op 110 en ik verwacht een opleving naar niveau 150. 150 is ook weer een vorige top geweest en daar gaat het dan ook weer terug naar een moving average, oftewel een gemiddelde koers. Dus we gaan het aandeel Nike kopen op 120, stop loss op 110, koersdoel 150. Dank je wel.

Portfolio: Zita Chengadu, Co-Founder Kuuske

Lees hier beleggen in goud

Raad het aandeel

In elke talkshow kun je een prijs winnen door een aandeel te raden aan de hand van een raadsel. Je antwoord kan je invullen op www.kuuske.com/raadhetaandeel. De winnaars worden in de volgende talkshow bekendgemaakt en zijn terug te zien op de website.

Het raadsel

Welk aandeel van een techbedrijf (bekend van Habbo en Hideaway hotel en sponsor van een eredivisie voetbalclub) heeft met een omzetgroei in het vierde kwartaal van 120% ten opzichte van een jaar eerder, zijn eigen groeivoorspelling overtroffen?

Vul je oplossing in (formulier onderin pagina) en maak kans op een hotelovernachting in het Arcade hotel te Amsterdam!

Kuuske bedankt haar vrienden VanEck en BeursPro. Adviezen zijn gegeven op persoonlijke titel en onafhankelijk van Kuuske tot stand gekomen. Bekijk, luister of lees deze blokken via YouTube, Instagram of op de website www.kuuske.com.

Iedere week een ander Item!

NEXT: FIRE & Crytpo; ik ga langs bij Brand New Day; introductie van een nieuwe Kuuske; en de diepte in de wereld van crypto!

Om onafhankelijke content te blijven produceren heeft Kuuske goede vrienden nodig die dit initiatief ondersteunen. Deze goede vrienden bestaan uit sponsoren die op basis van hun expertise en kennis toegevoegde waarden bieden met betrekking tot het informeren en de educatie van de kijker/luisteraar/lezer.