In het tweede FIRE & Crypto-item deelt Thomas van Ossenbrugge van Brand New Day een tip over belastingaangifte, introduceer ik, Zita Chengadu, een nieuw Kuuske-gezicht en spreek ik met Eleonor van CryptoCanal én delen wij een giveaway voor het grootste crypto-event Devconnect in Amsterdam in April.

 

Event(s) kiezen *

Maak tevens kans op een overnachting in The Arcade hotel in Amsterdam met Raad het Aandeel!

In De Kuuske-talkshow voor The New Investor behandelen wij Beursnieuws, Beleggen in praktijk, Tech versus Fund, FIRE en natuurlijk Crypto. Met te gast financiële influencers en professionele beleggers. Daarnaast houden wij een Kuuske-portfolio bij en maak jij kans op leuke prijzen met Raad het aandeel.

Lees hier Beursnieuws week 12 2022

FIRE: Thomas van Ossenbruggen, Brand New Day, Belastingaangifte tip

Thomas van Ossenbruggen is bij Brand New Day verantwoordelijk voor een groot deel van de communicatie: “Dat betekent dat ik heel veel schrijf over beleggen, pensioenen en persoonlijke financiën.”

Hoe spelen jullie in op de FIRE-movement (Financial Independent en Retire Early)?

We gaan daar niet specifiek op in, maar we zijn ons er natuurlijk wel van bewust. En eigenlijk zijn onze producten al onbewust gecatered naar die FIRE-movement door de enorme spreiding en lage kosten en de dividend-efficiëntie, waardoor je op de lange termijn veel meer rendement hebt en dat is voor mensen die FIRE willen worden belangrijk.”

Binnenkort komen de belastingaangiftes er weer aan. Heb je toevallig nog wat tips?

“Je kunt de jaarruimte (het bedrag dat je mag gebruiken om belastingvriendelijk extra pensioen op te bouwen) van vorig jaar niet meer storten op dit moment, maar je kunt wel misschien al je jaarruimte voor dit jaar berekenen en dan kun je dat dit jaar op een pensioenrekening storten en dus volgend jaar profiteren van heel veel belastingvoordeel.”

En hoe doe je dat dan?

“Je hebt daar een aantal dingen voor nodig. Je moet weten wat je aan pensioen opbouwt bij je werkgever. Daar heb je een document voor nodig, dat heet de factor A. Als je bijvoorbeeld zzp’er bent, dan heb je dat document niet, want je bouwt geen pensioen op, dan heb je eigenlijk alleen je inkomen van vorig jaar nodig en dat vind je op je belastingaangifte. Vervolgens hoef je niet zelf aan de slag met de lastige berekening. Wij hebben op onze website een eenvoudige tool waarmee je een aantal gegevens invult en dan komt die jaarruimte er meteen uitrollen.”

Storytelling: Merrenge Nieuwkerk

In het Kuuske-item FIRE & Crypto hebben we altijd een deeltje storytelling waarbij een trouwe Kuuske-volger zijn of haar verhaal vertelt. In dit geval is het een hele speciale, want ik zit naast Merrenge en zij heeft het aandeel bij Raad het Aandeel goed geraden: Netflix. Daarnaast kan ik Merrenge ook introduceren als het nieuwe Kuuske-gezicht.

Ik ben Merrenge, ben 25 jaar en ik kwam eigenlijk door de BeleggersFair in contact met beleggen. Ik kwam erachter dat beleggen eigenlijk heel complex is. Er zijn zó veel finfluencers, onderzoeken en platformen die zó veel informatie verschaffen… je ziet door de bomen het bos niet meer. En toen kwam Kuuske! Dát zocht ik. Informatief, eenvoudige uitleg! Wat ik erg leuk vind is het eigentijdse karakter, want info over beleggen is vaak best wel saai waardoor je snel afhaakt. In ieder geval voor onze doelgroep moet de content wat eigentijdser, wat leuker zijn en dat is waar Kuuske voor staat. Natuurlijk ben ik ook begonnen met boeken als ‘De intelligente belegger’ en ‘Beleggen als Warren Buffett’ en ‘Rich dad poor dad’.

Mijn doel is met beleggen om natuurlijk FIRE te worden, maar niet het retiren, ik wil altijd wel blijven werken. Maar Financial Independence is wel een must. En hoewel ik wel voorzichtig ben heb ik gewoon een keer random iets gekocht. Niet met geld dat ik kon missen natuurlijk. En dat was best spannend. Maar je gaat je dan wel verdiepen in de materie en dan wordt het steeds interessanter.

Ik hoop voor Kuuske een informatieve speler te worden zodat jongeren gaan inzien dat beleggen zo ‘eng’ niet is en eigenlijk een must is!

Crypto: Eléonore Blanc, CryptoCanal, Gratis kaartjes Devconnect

Ik ben hier met Eleanor Blanc van CryptoCanal. Kun je iets meer vertellen over CryptoCanal?

“Ja natuurlijk. Bedankt dat ik mocht komen. CryptoCanal biedt educatieve evenementen en adviesdiensten voor de cryptocurrency-industrie.

Je doet toch ook meet ups?

“Ja, ik organiseer elke maand twee meet ups in Amsterdam: Crypto Tech en Crypto Drinks.”

Dat is een leuke combinatie: crypto en drankjes. Kun je ons een update geven over de cryptowereld.

“Ik denk dat cryptocurrencies echt een verschil hebben gemaakt. Zeker nu met Oekraïne bijvoorbeeld, dit land heeft voor meer dan honderd miljoen dollar aan cryptocurrencies en ondersteuning kunnen ophalen. Mensen daar kunnen niet meer bij hun geld via hun bank. Dus ja, cryptocurrency is meer dan alleen maar handel, het is ook een toestemmingsloos netwerk, het is elektronisch geld dat niks geeft om wie je bent of waar je woont.”

Kun je me meer vertellen over de events van jullie?

Devconnect komt naar Amsterdam. Dit is een nieuw format georganiseerd door de Ethereum Foundation en het DefCon-team. Ik heb dit nog nooit gezien. Ik heb ook nog nooit zoveel enthousiasme voor Amsterdam gezien, vooral niet van het Ethereum-ecosysteem. Ik ben echt vereerd om er deel van uit te maken en zelf de ETH Day op 18 april en DeFi Day op 25 april te organiseren. Op ETH Day probeer ik eigenlijk alles wat er gedurende de week gebeurt in één dag samen te vatten, omdat ik me realiseerde dat niet iedereen naar een specifiek Layer 2 of ZK roll-up evenement wil gaan. Maar we hebben ook een heleboel andere evenementen die meer open zijn, en er zijn hackathons aan de gang.”

Hackathons?

“Ja, er vinden hackathons plaats in de Beurs van Berlage van 22 t/m 24 april. Wat is een hackathon? Het komt erop neer dat je een stel ontwikkelaars bij elkaar brengt, je geeft ze een lijst met uitdagingen en bedrijven die zeggen: oké, we willen dat je X oplost, we willen dat je Y oplost. Mensen kunnen teams maken en meedoen aan het hacken. Ze krijgen een tijdslimiet en iedereen werkt heel hard om iets op te lossen, dat is een hackathon.”

En vertel me ook wat meer over het tweede evenement.

“DeFi Day vindt plaats op 25 april in Pakhuis de Zwijger. We kunnen niet de hele week besteden aan de ontwikkeling van ethereum en wat er momenteel met ethereum zelf gebeurt, zonder te praten over alles wat eromheen gebeurt. Dus alles wat te maken heeft met gedecentraliseerde financiën, de hele defi-wereld.”

Zita: “Op 18 april is Kuuske bij Eth Day, gewoon om even te kijken wat er aan de hand is. En we gaan het natuurlijk filmen. En daarnaast hebben we iets speciaals voor je.”

Ja! Wij geven voor elk event drie tickets weg (voor ETH Day en DeFi Day). Kuuske-fans maken dus zes keer kans op een ticket.

“Ik zal voor jullie duimen jongens!”

Heel erg bedankt Eleanor!

 

Event(s) kiezen *

Raad het aandeel

In elke talkshow kun je een prijs winnen door een aandeel te raden aan de hand van een raadsel. Je antwoord kan je invullen op www.kuuske.com/raadhetaandeel. De winnaars worden in de volgende talkshow bekendgemaakt en zijn terug te zien op de website.

Het raadsel

Welk aandeel van een techbedrijf (bekend van Habbo en Hideaway hotel en sponsor van een eredivisie voetbalclub) heeft met een omzetgroei in het vierde kwartaal van 120% ten opzichte van een jaar eerder, zijn eigen groeivoorspelling overtroffen?

Vul je oplossing in (formulier onderin pagina) en maak kans op een hotelovernachting in het Arcade hotel te Amsterdam!

Kuuske bedankt haar vrienden VanEck en BeursPro. Adviezen zijn gegeven op persoonlijke titel en onafhankelijk van Kuuske tot stand gekomen. Bekijk, luister of lees deze blokken via YouTube, Instagram of op de website www.kuuske.com.

Iedere week een ander Item!

NEXT: Beursnieuws

Om onafhankelijke content te blijven produceren heeft Kuuske goede vrienden nodig die dit initiatief ondersteunen. Deze goede vrienden bestaan uit sponsoren die op basis van hun expertise en kennis toegevoegde waarden bieden met betrekking tot het informeren en de educatie van de kijker/luisteraar/lezer.