Cryptowereld binnenkort onder toezicht!

Aanbieders van cryptovaluta moeten vanaf 2024 aan strenge eisen voldoen om in de Europese Unie te mogen opereren.Voor het eerst legt de Europese Commissie wetsvoorstellen op tafel voor cryptovaluta. Europese regelgeving moet gebruikers van digitale munteenheden zoals de bitcoin beschermen tegen risico’s en de financiële en monetaire stabiliteit bewaken.

Aanbieders van cryptomunten moeten goedkeuring hebben van een nationale toezichthouder voordat ze diensten kunnen aanbieden. Ze worden onderworpen aan financiële buffereisen en cryptobeurzen moeten toezicht houden dat marktmanipulatie van koersen wordt voorkomen. Lees verder op BusinessInsider.

DNB: scenario voor tegenvallers

DNB verwacht dat de inflatie dit jaar verder zal oplopen naar 6,7 procent, maar volgend jaar weer zal afnemen, naar 2,8 procent. Ook is er minder economische groei, het is  iets naar beneden bijgesteld, van een groei van 3,5 procent dit jaar en 1,5 procent volgend jaar.

Maar gezien de grote onzekerheden die er zijn, en de kans dat de oorlog verder escaleert of lang aanhoudt, is er een scenario met tegenvallers waar we rekening mee moeten houden. In dit scenario gaan wij ervan uit dat de inflatie dit jaar uitkomt op 9,5 procent en volgend jaar op 3,4 procent. De economische groei in Nederland wordt dan 2,4 procent in 2022 en 0,5 procent in 2023. En dat leidt tot een hogere werkloosheid: 4,4 procent in 2022 en 5,4 procent in 2023. Lees verder op DNB.

India, een onderbelichte parel

India, op dit moment een van de meest interessante en veelbelovende beleggingslanden. India wist het afgelopen jaar maar liefst 81,7 miljard dollar aan directe buitenlandse investeringen, of FDI, aan te trekken, dat is het hoogste bedrag dat het land ooit zag binnenkomen. Maar India heeft nog veel meer investeringen nodig, en dus ligt er een ambitieuze begroting voor het komend jaar waarin de regering focust op een flinke upgrade van de Indiase infrastructuur, de overgang naar een digitale economie en schone energie, en het zakendoen voor buitenlandse investeerders makkelijker en voordeliger gemaakt wordt. Lees verder op IndiaConnected.

Credit Suisse verlaagt koersdoel Just Eat Takeaway.com

Credit Suisse heeft donderdag het koersdoel voor Just Eat Takeaway.com verlaagd van 74,00 naar 53,00 Britse pond. Volgens analisten was 2021 een solide jaar voor de maaltijdbezorger. Credit Suisse ziet veel kansen in de huidige portefeuille, vooral rond Grubhub.

Toch werd het koersdoel verlaagd, mede vanwege een lagere waardering van het belang in iFood. Credit Suisse denkt dat het belang 2,5 miljard euro waard is tegen 3,8 miljard euro eerder. Lees verder op Beurs.nl.