In deze bear market kun je op koopjesjacht gaan, het zogeheten ‘buy the dip’, assets die normaliter overgewaardeerd waren gaan nu voor een prikkie de deur uit. Dit is echter niet alleen interessant voor beleggers, het zijn ook potentiële overnamekandidaten.
Jean-Paul van Oudheusden, founder van Markets Are Everywhere legde mij dit kort uit.

Afgelopen keer voor het item fondsen en ETFs, sprak ik met Lies Oudemans over de Techsector. Want groeiaandelen wil je nu niet in zitten. Toch is tech met oog op de metaverse en de toekomst, zoals chips wel super interessant en je kan ze relatief laag inkopen.

Jean-Paul: Ja, want een tijdje kon je daar eigenlijk niet zoveel meer mee, want die waarderingen daar was iedereen er toch wel over eens, dat was zo hoog. Maar nu het afgewaardeerd is, krijg je koopjesjagers, maar in meerdere opzichten, want vergis je niet, d’r zijn ook veel bedrijven op zoek die denken: hé, dat jonge bedrijf heeft wel een hele interessante technologie, die gaan het zelf niet redden. Dus je zal ook hier en daar wel overname biedingen gaan zien en dat kan natuurlijk ook interessant zijn als dat gebeurt bij een aandeel waar jij net in zit.

Mensen denken alleen: waar kan ik in scheppen? Maar je bent niet de enige. Iedereen kijkt naar die aandelen die nu opeens een stuk goedkoper zijn. Wie heeft een, een product of een technologie die interessant kan zijn voor een grotere partij, die het dan niet zelf hoeft te ontwikkelen, maar die het op die manier kan kopen. Ja, en daarmee stijgt dat, de waarde van het aandeel nog eens een keer.

Raad het aandeel

In elke talkshow kun je een prijs winnen door een aandeel te raden aan de hand van een raadsel. Vul het aandeel online in via: www.kuuske.com/raadhetaandeel

Win een van de 10 plekken in de golf clinic van 2 uur bij Golfbaan Waterland! Like @kuuskenl op Instagram en @golfwaterland en vul het juiste aandeel in het formulier.

Raadsel:
Het is een defensief aandeel dat in tijden van economische neergang overleeft of bloeit. De kwartaalcijfers van het bedrijf waren iets beter dan voorzien en ook was het bedrijf positiever over de verwachtingen van heel 2022. Het krijgt een koopadvies en grote banken, Citigroup en JP Morgan Chase hebben zelf al aandelen van dit bedrijf aangekocht. Nu jij nog, maar waarschijnlijk investeer je er al dagelijks in!

Kuuske bedankt, haar vrienden VanEck, LiteBit adviezen zijn gegeven op persoonlijke titel en onafhankelijk van Kuuske tot stand gekomen. Deze show bestaat uit drie items: Beursnieuws, Tech vs Fund, FIRE & Crypto bekijk luister of lees deze items via YouTube, Instagram, TikTok of op de website www.kuuske.com

Om onafhankelijke content te blijven produceren heeft Kuuske goede vrienden nodig die dit initiatief ondersteunen. Deze goede vrienden bestaan uit sponsoren die op basis van hun expertise en kennis toegevoegde waarden bieden met betrekking tot het informeren en de educatie van de kijker/luisteraar/lezer.