In één dag succesvol beleggen! Wie wil dat nou niet? Kom dan op 4 november naar die goeie ouwe Beurs van Berlage om tijdens BeursInside heel veel beleggersinfo op te doen. Van ‘day traden’ tot crypto’s tot passief beleggen, laat je inspireren door de visies en inzichten van 30 finfluencers en beleggingsprofessionals! Voor maar € 15,- ben jij er bij en kan je je aanmelden voor 2 gratis masterclasses naar keuze, ontvang je een gave digitale goodiebag met o.a. een NFT en kan je gratis doorlopen naar de BeleggersFair (á € 10,-)
Programma
Je gaat een uitgebreid programma meemaken, variërend van plenair, workshops, masterclasses, snelcursussen tot een-op-een-sessies met pro’s (Beat the Pro). Alles op het gebied van beleggen komt voorbij. En denk nu niet: ja maar, ik heb helemaal geen verstand van beleggen: BeursInside is (we zouden bijna zeggen ‘juist’) ook voor de beginnende-en-niet-veel-verstand-ervan-hebbende-belegger!
Crypto
Ook crypto ontbreekt niet! Ontdek de toekomst van crypto in een debat of doe een snelcursus over handelen in crpto’s! Met de AR app kan je op het event je eigen digitale goodiebag verzamelen en je (eerste) NFT vinden en leren deze op te slaan in een wallet!
Beurs van Berlage
Wist je trouwens dat Amsterdam de eerste beurs ter wereld had? Wanneer je in Amsterdam woont en/of er tijdens een dagje uit langs loopt dan sta je logischerwijs niet stil bij het stuk historie waar je dus zo argeloos aan voorbij gaat. In 1602 werd de eerste Beurs opgericht door de VOC (Vereenigde Oostindische Compagnie). Om hun maritieme activiteiten te financieren hadden ze iets heel slims bedacht. In één keer zo veel geld ophoesten was onmogelijk, daarom bedachten ze om aandelen uit te geven (slimme jonges die Hollanders). Zo kon hun handel dus bekostigd worden. En als er winst werd gemaakt, kregen de aandeelhouders daar een gedeelte van. Er moest natuurlijk wel een plek zijn waar ze die aandelen konden verhandelen. Dus kreeg Hendrick de Keyser de opdracht om die eerste beurs te bouwen (voltooid in 1611). Deze stond nog niet op de huidige plek maar een paar blokken verder op het Rokin. Na een aantal jaren was die Beurs zo verzakt dat ze een nieuwe plek vonden op het Damrak. Met een nieuwe architect: meneer Zocher. Maar ook die Beurs had niet het eeuwige leven en in 1896 kreeg Berlage de opdracht tot het maken van een nieuw beursgebouw.
De Beurs van Berlage is al sinds 1903 (zoals ze zelf zo mooi verwoorden): “een internationale hotspot met charme. Een gebouw met grandeur. Maar ook ‘the place to be’ in de ziel van Amsterdam waar bijzondere dingen gebeuren.” We kunnen niet anders dan het hiermee eens zijn. Hendrik Petrus Berlage werd geboren in Amsterdam op 21 februari 1856 en stierf op 12 augustus 1934 in Den Haag. Veel van zijn werken bevinden zich in Amsterdam, zoals het gebouw voor ‘De Algemeene’ (1893) op het Damrak waar nu C&A zit, het gebouw voor de Algemene Nederlandse Diamantbewerkers Bond de Burcht van Berlage (vlakbij Artis) (1900), de Beurs van Berlage (1903), het Mercatorplein (1925) en de Berlagebrug (1928).
BeursInside in de Beurs van Berlage
De huidige Beurs van Berlage wordt allang niet meer gebruikt om aandelen te verhandelen. En daarom is het zo leuk dat BeursInside de lang vervlogen euforie van beleggen weer even doet herleven. Zie hier hoe beleggingspro’s en Finfluencers hun ervaring en visie delen. Schrijf je in voor de vele masterclasses en snelcursussen. Bekijk de thema’s die aan bod komen van ESG tot de metaverse en crypto’s. En je kunt het niet bedenken of het passeert de revue.
Beleggen in 2023?
Tja, wat gaat er volgend jaar gebeuren? We gaan een koude winter tegemoet; Oekraïne-oorlog is nog niet afgelopen, wat nog meer? Blijf in ieder geval niet thuiszitten in de hoop dat het wel goed komt. Je moet zelf in beweging komen, dus kom naar BeursInside en kies wat jij interessant vindt.