Ik was op bezoek bij LiteBit waar ik Caroline Huls, de Chief Marketing Officer, interviewde over onder andere hun nieuwe exchange! Allemaal leuk en aardig, maar wat is dan het verschil tussen een broker en een exchange?

Caroline Huls:
“Ja, de broker is eigenlijk, je startpunt denk ik, om op een makkelijke manier kennis te maken met crypto. Het is heel erg recht toe, recht aan het is kopen, verkopen en d’r zijn niet te veel toeters en bellen, waar je van waar je eigenlijk door kan laten afschrikken en wat je eigenlijk ziet, is op een gegeven moment gaan mensen inderdaad op zoek naar meer features, dus dat ze inderdaad ook veel meer gebruik willen maken van stop loss trading et cetera en ook veel meer trades willen gaan doen, dus als je dat op een hele goeie manier en snelle manier gebruik kan maken van van dat handelen in crypto, dan kun je bij onze exchange terecht. Echt wat lagere fees ten opzichte van de broker.
En dat is natuurlijk hetgeen wat iedereen wil, uiteindelijk onderaan de streep meer overhouden aan z’n aan z’n trades.”

Wat is een broker?

Een broker is dus een bedrijf die de dienst aanbiedt om cryptomunten te kopen en verkopen in euro’s of andere valuta. De broker bepaald in dit geval de prijs.

Wat is een exchange of beurs?

Een exchange of ook wel bekend als een beurs of in dit geval een cryptobeurs is een soort tussenpersoon tussen de kopers en verkopers van crypto. Hier bepaalt de markt de prijs en worden er zogeheten handelsparen aangeboden zoals BTC/ETH, je krijgt het dus niet in fiatgeld.

Wat is het verschil tussen een broker en een exchange of beurs?

Beurzen gebruiken orderboeken en koppelen zo de vraag en het aanbod dit zorgt ervoor dat de prijzen continu veranderen. Een broker bepaalt echter zelf de prijs, het voordeel voor de klant is dat er gewoon een vaste prijs is die dus niet afhankelijk is van de ordergrootte of iets in die zin. Daarnaast gaat het om een uitwisseling van crypto ’s en fiat geld en bieden zij geen andere cryptovaluta aan. Check dit artikel voor meer info!

LiteBit heeft een nieuwe exchange en jij kan early access krijgen!

Raad het aandeel

In elke talkshow kun je een prijs winnen door een aandeel te raden aan de hand van een raadsel. Vul het aandeel online in via: www.kuuske.com/raadhetaandeel

Win een van de 10 plekken in de golf clinic van 2 uur bij Golfbaan Waterland! Like @kuuskenl op Instagram en @golfwaterland en vul het juiste aandeel in het formulier.

Raadsel:
Het is een defensief aandeel dat in tijden van economische neergang overleeft of bloeit. De kwartaalcijfers van het bedrijf waren iets beter dan voorzien en ook was het bedrijf positiever over de verwachtingen van heel 2022. Het krijgt een koopadvies en grote banken, Citigroup en JP Morgan Chase hebben zelf al aandelen van dit bedrijf aangekocht. Nu jij nog, maar waarschijnlijk investeer je er al dagelijks in!

Kuuske bedankt, haar vrienden VanEck, LiteBit adviezen zijn gegeven op persoonlijke titel en onafhankelijk van Kuuske tot stand gekomen. Deze show bestaat uit drie items: Beursnieuws, Tech vs Fund, FIRE & Crypto bekijk luister of lees deze items via YouTube, Instagram, TikTok of op de website www.kuuske.com

Om onafhankelijke content te blijven produceren heeft Kuuske goede vrienden nodig die dit initiatief ondersteunen. Deze goede vrienden bestaan uit sponsoren die op basis van hun expertise en kennis toegevoegde waarden bieden met betrekking tot het informeren en de educatie van de kijker/luisteraar/lezer.