Met Jean-Paul van Oudheusden van Markets Are Everywhere sprak ik met name over het aandeel Shell, hij heeft het aandeel zowel fundamenteel als technisch toegelicht. Tijdens ons gesprek kwam het jargon ‘Weerstandsniveau’ een aantal keer ter sprake. Als Kuuske (aka jong stier) ben ik nog aan het leren en een beetje en ‘noob’ dus vroeg ik Jean-Paul dit kort toe te lichten.

Jean-Paul van Oudheusden, Markets Are Everywhere

Ja, weerstand, kijk, een technische analyse is eigenlijk gewoon. Grafieken kijken: je pakt een koersgrafiek. Moet je dan misschien even goed kijken, welke technieken je dan aan toe kan passen? Maar je trekt zeg maar lijn, je probeert trends, te spotten.

Nou, als je de koersgrafiek van Shell pakt, dan zie je vanaf pak en beet, nou eigenlijk vanaf de dag, dat past heel mooi, vanaf de dag-in 2020, dat Pfizer en Moderna zeiden: wij hebben een vaccin en het is effectief. Zie je eigenlijk die koersgrafiek in één rechte trend omhoog. Want de economie gaat weer open, we gaan weer meer energie verbruiken we gaan weer reizen en niet allemaal tegelijkertijd, maar dat is een hele mooie lijn. Nou, en dan kijk je een beetje verder naar links en dan zeg je van hé, maar voor Corona stonden we hier. Dus als we nou weer op dat niveau, maar dan is de gedachte van technische analisten misschien gaat het aandeel daar even pauzeren om dat beleggers denken: Nou, hoger dan dat gaan we niet. Maar ja, dan zeg ik fundamenteel, we zitten nu in zo’n unieke situatie. Ja, want in 2019, toen hadden we wel eens maar meer reisbewegingen maar toen hadden we niet de situatie met Rusland die we nu hebben. Dus ja, wat dat betreft kies ik voor fundamenteel, over technisch, dat ik denk, nou, dat is toch net een beetje belangrijk.

Raad het aandeel

In elke talkshow kun je een prijs winnen door een aandeel te raden aan de hand van een raadsel. Vul het aandeel online in via: www.kuuske.com/raadhetaandeel

Win een van de 10 plekken in de golf clinic van 2 uur bij Golfbaan Waterland! Like @kuuskenl op Instagram en @golfwaterland en vul het juiste aandeel in het formulier.

Raadsel:
Het is een defensief aandeel dat in tijden van economische neergang overleeft of bloeit. De kwartaalcijfers van het bedrijf waren iets beter dan voorzien en ook was het bedrijf positiever over de verwachtingen van heel 2022. Het krijgt een koopadvies en grote banken, Citigroup en JP Morgan Chase hebben zelf al aandelen van dit bedrijf aangekocht. Nu jij nog, maar waarschijnlijk investeer je er al dagelijks in!

Kuuske bedankt, haar vrienden VanEck, LiteBit adviezen zijn gegeven op persoonlijke titel en onafhankelijk van Kuuske tot stand gekomen. Deze show bestaat uit drie items: Beursnieuws, Tech vs Fund, FIRE & Crypto bekijk luister of lees deze items via YouTube, Instagram, TikTok of op de website www.kuuske.com

Om onafhankelijke content te blijven produceren heeft Kuuske goede vrienden nodig die dit initiatief ondersteunen. Deze goede vrienden bestaan uit sponsoren die op basis van hun expertise en kennis toegevoegde waarden bieden met betrekking tot het informeren en de educatie van de kijker/luisteraar/lezer.