Kuuske | Talkshow for The New Investor – April 03

In De Kuuske-talkshow voor The New Investor behandelen wij Beursnieuws, Beleggen in praktijk, Tech vs Fund, FIRE & natuurlijk Crypto met te gast financiële influencers en professionele beleggers. Daarnaast houden wij een Kuuske-portfolio bij en maak jij kans op leuke prijzen met Raad het aandeel.

Beluister de show middels een podcast of lees de show terug in de blog!

Beursnieuws

Interview Martijn Rozemuller CEO VanEck Europe.

 

FIRE & Crypto

 

Impression ETH Day aDevConnect event & Wat is marktkapitalisatie?

 

Tech vs Fund

Verschil swing traden, day traden & beleggen met swing trader Jordi van de Pas | Beleggen in Praktijk – BeleggersAcademy lichten het historisch gemiddeld rendement toe | Portfolio – Automatisch swing traden met de Trade Coach app

Beleggen bij Brand New Day

Thomas van Ossenbruggen, Content Marketeer bij Brand New Day.

Thomas: Ik ben bij Brand New Day verantwoordelijk voor een groot deel van de communicatie betekent dus dat ik heel veel schrijf over beleggen, pensioen, persoonlijke financiën.

Wat is nou het verschil tussen deze bank en de grootbanken.

Onze producten in vergelijking met die van de grootbanken heel toegankelijk en makkelijk te begrijpen zijn, maar ook door de lage kosten en de brede spreiding van onze beleggingsproducten zijn ze nou ja toegankelijk, maar wel voor iedereen eigenlijk interessant. Dus voor zowel de beginnende belegger als voor de gevorderde belegger.

Je kunt bij Brand New Day beleggen in indexfondsen je hebt bij ons ook een vaste model portefeuille. Dat zijn eigenlijk, daarmee beleg je automatisch in vier verschillende fondsen en daarmee heb je eigenlijk meteen al een enorme spreiding aangebracht.

Beleggingsrekeningen, wat houdt het eigenlijk allemaal in?

Je belegt bij ons in indexfondsen dus als je geld op zo’n beleggingsrekening stort, dan wordt iedere euro automatisch belegd in 1000 obligaties en aandelen. Tegelijkertijd. Het geld op die rekening kun je gewoon opnemen wanneer je wil. Je mag storten, wanneer je wil. Je zit helemaal nergens aan vast.

Houden jullie rekening met ESG?

 Zeker, het grootste deel van onze fondsen houdt rekening met de ESG criteria moet er eerlijk bij zeggen, nog niet allemaal, maar daar zijn we hard, hard mee aan het werk.

Hoe inzichtelijk is alles?

Heel makkelijk. Wij zeggen sowieso altijd dat we een hele transparante partij zijn, dus daar moeten we ook naar leven. Sowieso vind je de kosten en de voorwaarden vind je gewoon in koeienletters op onze website. En als je eenmaal een rekening hebt geopend, dan kun je gewoon, krijg je toegang tot het online klantportaal mijn Brand New Day, heet dat en daar kun je op ieder moment kun je de betaalde kosten kun je inzien, het rendement en eigenlijk alle transacties van je rekening.

Ontvang je bepaalde rapporten?

We sturen sowieso eens in de drie maanden sturen we een overzicht met de betaalde kosten uit het kwartaal en da daarbij kun je ook. Op ieder moment kun je het rendement inzien en je kunt ook zelf de periode aangeven van waaruit je het rendement wilt zien. Eigenlijk.

Hoe zit het met de kosten? Stel ik ga zelf in een fonds zitten.

Dat hangt heel erg af van waar je naar op zoek bent. Natuurlijk zijn er partijen die, nou ja, die gratis fonds aanbieden. Maar wat ook belangrijk is, is dat onze fondsen dividend efficiënt zijn en dat levert je eigenlijk als belegger ja, levert, levert je dat best wel veel extra rendement op en heel van die fondsen bij andere partijen zijn niet dividend efficiënt, waardoor die misschien wel lagere kosten rekenen, maar waarbij je uiteindelijk door die dividend efficiëntie bij ons wel meer rendement over houdt.

Herinvesteren jullie dat dividend dan?

Ja, al het dividend dat klanten bij ons krijgen. Dat wordt door ons automatisch weer belegd in de fondsen waarin de klant al belegd. Dat levert op de lange termijn veel meer rendement op!

 

Raad het Aandeel | Win het boek FIRE van Charlotte van Brabander van @slimsparen

In elke talkshow kun je een prijs winnen door een aandeel te raden aan de hand van een raadsel. Je antwoord kan je invullen op www.kuuske.com/raadhetaandeel. De winnaars worden in de volgende talkshow bekendgemaakt en zijn terug te zien op de website.

Het raadsel

Het is een waarde-/dividendaandeel met hoge potentie in 2022 en van oorsprong een Nederlands/Brits bedrijf dat wereldwijd actief is met consumentenproducten.

De omzet en winst zijn stabiel doordat het bedrijf producten verkoopt die de consument altijd blijft kopen. Het heeft een dividendpercentage van bijna 4% en ziet er voor de rest ook financieel en qua producten gezond en schoon uit.

Vul je oplossing in en maak kans op een van de 10 boeken van Charlotte van Brabander van @slimsparen!

Kuuske bedankt haar vrienden VanEck en BeursPro. Adviezen zijn gegeven op persoonlijke titel en onafhankelijk van Kuuske tot stand gekomen. Bekijk, luister of lees deze blokken via YouTube, Instagram of op de website www.kuuske.com.

NEXT: Tech vs Fund

Om onafhankelijke content te blijven produceren heeft Kuuske goede vrienden nodig die dit initiatief ondersteunen. Deze goede vrienden bestaan uit sponsoren die op basis van hun expertise en kennis toegevoegde waarden bieden met betrekking tot het informeren en de educatie van de kijker/luisteraar/lezer.

Door |2022-05-10T15:28:51+00:00mei 10th, 2022|Kuuske Talkshow|

Share This Post With Others!

Ga naar de bovenkant