In het item FIRE & Crypto van April neemt Zita Chengadu je mee naar ETH Day een DevConnect event. Een week voor crypto events georganiseerd door het Ethereum Foundation. Daarnaast wordt er beursnieuws behandelt en legt Merrenge je uit wat marktkapitalisatie is.

Lees hier de beursnieuws update van week 16.

Impressie ETH Day:

In het Transformatorhuis op het Westergas terrein vindt ETH day plaats. Het event luidt de start in van de week van DevConnect. Een week vol cryptoevents georganiseerd door de Ethereum Foundation. Ik (Zita Chengadu) neem je even mee.

Main stage:

Ethereum is de grootste hefboom die hij kan gebruiken om verandering in de wereld te beïnvloeden. En ik denk dat dat echt een geweldige manier is om het in te kaderen, want als individu… Wat kan een enkele persoon doen om verandering teweeg te brengen? Dat zou je kunnen doen als je politicus wordt. Daar zijn niet veel mensen geschikt voor. Je zou een non-profitorganisatie kunnen starten, maar daar zijn uitdagingen aan verbonden. Je kunt individueel werken in je eigen gemeenschap. Maar werken in Ethereum is deel uit maken van de toekomst. Het is de manier waarop je je persoonlijke acties kunt gebruiken voor wereldwijde verandering.

Tim Beiko, AllCoreDevs, Ethereum Foundation

Ik werk bij de Ethereum Foundation, daar run ik wat de AllCoreDevs calls wordt genoemd. Dat zijn oproepen waar Ethereum-ontwikkelaars samenkomen om eventuele wijzigingen in het protocol te bespreken.

Ik zie Ethereum als een soort economische laag die gescheiden is van de geografische landen en grenzen die we hebben waar we echt interessante experimenten kunnen doen, nieuwe soorten organisaties bouwen en ze als een context uitproberen dat staat een beetje los van de echte wereld. Dus als we dingen kapot maken, is dat niet erg, maar als we dan met coole ideeën en nieuwe mechanismen komen, kunnen we idealiter, ze uitproberen op grote schaal en ze uiteindelijk over dragen aan overheden en bedrijven die buiten Ethereum opereren.

Zita Chengadu: Dat is erg interessant, ik las ook iets over de Ethereum blockchain. Het is vernieuwd of het is beter nu, het gebruikt 99% minder energie?

Tim Beiko: Ja, dus Ethereum, Ethereum wilde altijd al niet veel energie verbruiken. Toen we in 2015 begonnen, we gebruikten ‘proof of work’ omdat het nogal ingewikkeld is om andere dingen te doen. Dus we hebben gewerkt en onderzoek gedaan naar manieren om ‘proof of work’ te verwijderen, de afgelopen vijf jaar. Nu hebben we iets dat werkt waar we blij mee zijn en we zijn bezig met de overgang naar dit nieuwe systeem. We verwachten dat dit ergens dit jaar zal gebeuren. En als dat eenmaal is gebeurd, gaan we eigenlijk van het gebruik van een ton energie in de ‘proof of work’ tot in principe niets. Dus zoals minder dan, laten we zeggen, een bedrijf als Netflix of een ander technologiebedrijf.

Andrej Berlin, Co-Founder & CEO Deepwork

In de afgelopen drie jaar heb ik een design studio gebouwd dat is nu product design of brand design. Aan de buitenkant ziet het eruit als een traditionele ontwerpstudio. Maar van binnen lijkt het echt op een infrastructuur die we een DAO willen noemen. Het zijn dus alleen onafhankelijke contractanten, maar ze behouden nog steeds een zeer hoge kwalitatieve uitvoer van werk. En ze zijn een gemeenschap die het eigendom van de hele studio heeft gedeeld.

Ethereum lijkt een beetje op het internet in die zin dat het zeer toegankelijk is om de schaalbaarheid van dingen die we normaal gesproken alleen mogelijk zouden zien in de echte wereld en zoals nu digitaliseer je ze en maak je er unieke artefacten van. Ik denk dat het meest clichématige probleem klimaatverandering is, hoe lossen we dat op? Het is heel erg groot. Heel allesomvattend. Maar we hebben mensen nodig die op verschillende plaatsen samenwerken. Alsof we software nodig hebben om de weg te verdelen dat we compensatie en reputatie zullen verdelen over de hele planeet tegen zeer lage kosten. Dus momenteel is zaken als juridische infrastructuur erg duur of zelfs bedrijfsinfrastructuur of overheden zijn erg duur om te onderhouden. Maar een Ethereum kost bijna niks.

Main stage:
In mijn opinie, het volgende dat we zullen zien is dat er een huwelijk is tussen NFT’s en DeFi, maar die in wezen deze rechtvaardiging van financiële producten toestaan omdat ik het gevoel heb dat er niets beters is dan één NFT om daadwerkelijk te handelen op een specifiek financieel product zoals exchanges om obligaties, swaps te verhandelen derivaten die, op dit moment die we hebben, maar ze zijn nog steeds erg lastig. Maar als we dezelfde soort maar dan ‘healthy positions’ toestaan, weet je, dat mensen in staat zijn om het contract zelf te verhandelen zonder daadwerkelijk het kapitaal dat het product is te hoeven verplaatsen dat op die positie of hoe het ook zou zijn dat is ’the next thing’.

Eleonore Blanc, Founder CryptoCanal & Organizer ETH Day

We hebben een panel over DeFi op het hoofdpodium. Dan een debat tussen pro en anti NFT en werken in web 3. En dan op de tweede podium hebben we ook een presentaties van de grafiek en we gaan ook een community pitch houden zodat mensen kunnen opstaan ​​en zeggen waar ze aan werken, waar ze naar op zoek zijn. Dus ja, ik weet dat we halverwege het evenement zijn en ik vind het geweldig.

Rolf Hoefer, Founder Cultur3

Cultur3 is een reeks bedrijven. Het is een venture capital firm. Het is een staking platform, het is een creative agency, het is cultur3 plus web3 elk soort product dat op dat kruispunt valt, dat is wat we doen.

Zita Chengdau: Voor de crypto-noobs. Wat is DAO?

Rolf Hoefer: Een DAO is een organisatie die internet-native is, dus we konden geen organisatie op internet creëren. We konden ze alleen in bepaalde landen maken een organisatie in Frankrijk een organisatie in de VS. Nu kunnen we ze op het internet maken, en daar is iets fundamenteel anders aan. En, wat is er anders? Een ding dat anders is, is dat ze hebben wat we vertrouwen noemen garanties, geautomatiseerde processen die je niet kunt hebben in organisaties die niet op internet zitten. Nummer twee, mensen kunnen meedoen en ze kunnen organisaties verlaten of DAO’s, op manieren die ze niet kunnen in echte organisaties omdat het veel moeilijker is om eruit te komen om allebei in een organisatie te komen en om eruit te komen, dan het is door op een paar knoppen te klikken.

Ethereum is voor mij zoals een vroege versie van een websiteprotocol dus ik denk dat wat we creëren een nieuw type internet is vergelijkbaar met het bestaande internet. Maar wat er anders aan is, is dat we nu websites kunnen maken die veel krachtiger zijn dan de vorige generatie websites. En dus wat Ethereum voor mij betekent, het is echt een wereld waarin we waarde online kunnen afhandelen op manieren die we voorheen niet konden. Ik kom niet meer bij mijn bank. Ik wil het niet. Dat kan nu op de computer en ik hoef niemand meer te bellen. Elke transactie die ik doe, gaat altijd door letterlijk elke week heb ik problemen met banken. Ik heb nooit problemen met door Ethereum aangedreven websites. Dus dit is slechts één voorbeeld van hoe ik denk dat Ethereum een ​​nieuw internet aandrijft met websites die een stuk beter zijn dan degene die we nu hebben.

Main stage (Rolf Hoefer):

Wat is er zo geweldig aan DAO’s en ook al zitten we vandaag in de experimenteerfase op individueel niveau ben je in staat om een ​​geschiedenis van dingen op te bouwen die je niet anders kunt bouwen. En dit is waarom je vandaag deelneemt, in tegenstelling tot over een jaar, wat ik bedoel, is dit, sommige van de acties die je onderneemt zullen worden getokenized en op de chain worden gezet. Waarom? Want in plaats van een cv te sturen, een pdf van twee pagina’s waar je hebt gewerkt, het toekomstige cv zal bestaan uit de dingen die je hebt gedaan. Dus je hebt meer dan $ 2 miljard bij dit uitvoeringsproject of een soort bedrijf waarvan niemand weet wat je werkelijk deed, maar mensen kennen dan echt de acties die je hebt ondernomen. Het tweede is niet alleen de acties die je hebt ondernomen, maar het is ook de waarde van de resultaten van die acties en niet zomaar een enkele baas in termen, maar via mechanismen zoals ordenen die niet perfect zijn. Maar, weet je, er is een manier voor mensen waarmee je werkt in een DAO om te zeggen hoe waardevol je bent hoeveel waarde heb je de afgelopen twee weken daadwerkelijk geleverd. En dat is een maatschappelijk toegekende waarde. En daar kun je in de loop van de tijd een geschiedenis van opbouwen. En als je over een jaar begint je hebt meer dan een jaar aan waarde gemist die verborgen blijft van iedereen hier die vandaag deelneemt aan DAO’s. Dus de geweldige dingen van de DAO’s, een stel vriendschappen opbouwen. En laten zien hoe waardevol je eigenlijk bent. Want niemand weet het.

Main stage:

Het komt allemaal neer op deze professionalisering waar we het in het begin over hadden, je moet gewoon weten dat je asset A wilt ruilen voor asset B laat dan, ik wil het niet zeggen, maar laat de mensen die daadwerkelijk hiermee werken het regelen voor jou.

Lees hier de blog: Wat is marktkapitalisatie.

Raad het aandeel

In elke talkshow kun je een prijs winnen door een aandeel te raden aan de hand van een raadsel. Je antwoord kan je invullen op www.kuuske.com/raadhetaandeel. De winnaars worden in de volgende talkshow bekendgemaakt en zijn terug te zien op de website.

Het raadsel

Het is een waarde-/dividendaandeel met hoge potentie in 2022 en van oorsprong een Nederlands/Brits bedrijf dat wereldwijd actief is met consumentenproducten.

De omzet en winst zijn stabiel doordat het bedrijf producten verkoopt die de consument altijd blijft kopen. Het heeft een dividendpercentage van bijna 4% en ziet er voor de rest ook financieel en qua producten gezond en schoon uit.

Vul je oplossing in en maak kans op een van de 10 boeken van Charlotte van Brabander van @slimsparen!

Kuuske bedankt haar vrienden VanEck en BeursPro. Adviezen zijn gegeven op persoonlijke titel en onafhankelijk van Kuuske tot stand gekomen. Bekijk, luister of lees deze blokken via YouTube, Instagram of op de website www.kuuske.com.

NEXT: Tech vs Fund

Om onafhankelijke content te blijven produceren heeft Kuuske goede vrienden nodig die dit initiatief ondersteunen. Deze goede vrienden bestaan uit sponsoren die op basis van hun expertise en kennis toegevoegde waarden bieden met betrekking tot het informeren en de educatie van de kijker/luisteraar/lezer.