Chippers maken het verschil!

Ik stond gisteren op de Dutch Open 2022 bij een bloedstollende finale! Op de golfbaan maakten de chippers het verschil, net als vandaag op de beurs! Onder de hoofdaandelen noteerden de ‘chippers’ Besi (4,3%), ASML ((4%) en ASMI 4,2 tot 5,2 procent hoger. Noem het halfgeleideraandelen, chipaandelen of beleggingen in semiconductors. Welke naam je er ook aan geeft, deze sector steelt al lange tijd de show en het ziet er niet naar uit dat deze chippers heel snel minder populair worden. Nadat de aandelen een stuk lager stonden dit jaar (en ook al kregen sommige een flinke tik), ze hebben vandaag weer de opwaartse weg genomen.

Lees verder op Beleggersbelangen

ING: tijd voor een positieve herwaardering +35%

De koers-winstverhouding van ING is dit jaar tot nu toe veel sterker gedaald dan die van de gemiddelde Europese bank, ondanks de sterke kapitaalpositie en onderliggende trends; het wordt tijd voor een positieve herwaardering. Dat stelde een analist van Jefferies (investeringsbank) maandag in een rapport.
De koers-winstverhouding daalde met bijna 20 procent. ING wordt momenteel verhandeld tegen 7,5 keer de winst, terwijl dit normaal gesproken 10,0 keer is. Jefferies verhoogde na de meevallende eerstekwartaalcijfers al het koersdoel van 13,00 naar 14,00 euro. Ook Goldman Sachs hervatte het volgen van ING met een koopadvies.
Het aandeel stond vorige week nog even onder de €10, terwijl het vandaag alweer even boven de €10,50 stond. Volgens Jeffries met een koersdoel van €14 nog 35% te behalen.

Lees verder op Beleggen.nl

Internetzeepbel vs cryptocrash

Martijn Rozemuller, CEO VanEck Europe, maakt een interessante vergelijking tussen de internetzeepbel met de gebeurtenissen in de huidige cryptovalutamarkt. Hij zegt dat naast een grote hype en speculatie er een blockchaintechnologie klaar staat om de opkomst van de moderne financiële wereld aan te wakkeren.

Nu er biljoenen dollars aan assets worden gedigitaliseerd, zou de vraag naar de onderliggende cryptovaluta groter kunnen worden. Met een beperkt aanbod kunnen ze in waarde toenemen.
Maar net als tijdens de internetzeepbel is het waarschijnlijk dat er een aantal cryptovaluta zullen schitteren en andere zullen verdwijnen. Rozenmuller denkt dat het slim is om te beleggen in een mandje met de grootste en meest liquide cryptovaluta’s.

Lees verder op CashCow