ArcelorMittal solide als staal!?

Bank of America verhoogde vrijdag het koersdoel voor ArcelorMittal van 40,00 naar 45,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport van de Amerikaanse bank naar aanleiding van de kwartaalcijfers die de staalreus donderdag presenteerde. Analist Patrick Mann was ook goed te spreken over de vrije kasstroom en de daling van de schuld van de staalreus. “Wij vinden dit een solide kwartaalrapport”, schreef de analist.”Een grote meevaller en nog een aandeleninkoopprogramma van 1 miljard dollar”, vatte Mann samen.

Bank of America meent dat ArcelorMittal “heel, heel aantrekkelijk” gewaardeerd is. “Kortom, een koop.”
Vrijdag daalt het aandeel ArcelorMittal 0,7 procent naar 26,18 euro. Vandaag is het de grootste stijger op de AEX met 3% en tipte het de 27,50 euro aan.

Lees verder op Beurs.nl

UBS zet AkzoNobel op kopen!

AkzoNobel kreeg een koopadvies en flink hoger koersdoel van zakenbank UBS. De inkoopkosten van de verffabrikant nemen volgens UBS af. AkzoNobel is volgens het rapport zo’n 20% goedkoper dan Amerikaanse concurrenten. Het aandeel stijgt 1,1%.

UBS heeft maandag het advies voor AkzoNobel verhoogd van Neutraal naar Kopen en het koersdoel ging van 85,00 naar 100,00 euro. Dit bleek uit een rapport van analist Geoff Haire.
Het aandeel AkzoNobel wint vandaag in Amsterdam 1,1 procent op 81,00 euro.

Wel keerde op de afgelopen vrijdag gehouden jaarvergadering ruim 57 procent van de aandeelhouders zich tegen het beloningsverslag. De bonussen voor het bestuur zoals bestuursvoorzitter Thierry Vanlancker staan niet op het spel omdat het niet als bij Philips het gaat om een adviserende stem.

Lees verder op DeAandeelHouder

Bitcoin geen effectief betaalmiddel

Sam Bankman-Fried, oprichter en eigenaar van FTX, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, denkt niet dat de bitcoin een mainstream betaalmiddel wordt. Daarvoor is de achterliggende blockchain te traag, en heeft het systeem te veel stroom nodig, zei de miljardair tegenover de Financial Times.
Een betaalsysteem zou volgens Bankman-Fried beter gebruik kunnen maken van een ander soort blockchain die transacties goedkeurt met vastgezette cryptomunten (staken). Dit soort systemen zijn een stuk sneller, en kosten veel minder stroom.

Dat betekent niet dat ik de bitcoin afschrijf’, zei de 30-jarige Bankman-Fried. Volgens hem heeft de bitcoin mogelijk een toekomst als een belegging en een veilige haven, vergelijkbaar met de rol die goud vervult in de financiële markten. Bankman-Fried zag de afgelopen week zijn fortuin ongeveer halveren door de enorme daling op de cryptomarkt. Daarbij daalde de bitcoin even tot onder de 27.000 dollar, het laagste punt in meer dan een jaar tijd.

Lees verder op BusinessInsider