Benevolent AI krijgt notering in Amsterdam

Het Britse Benevolent AI, dat gespecialiseerd is in het gebruik van kunstmatige intelligentie voor medicijnonderzoek, kreeg vandaag een notering aan Euronext Amsterdam. Uiteindelijk moet geld verdiend gaan worden met het uitpluizen van grote datasets van wetenschappelijke gegevens, om zo nieuwe medicijnen te ontdekken. Door kunstmatige intelligentie op die data los te laten, kunnen sneller moleculen gevonden worden die als medicijn gebruikt kunnen worden. De komende jaren worden er vooral veel kosten gemaakt. Het bedrijf waarschuwt beleggers dat het de komende jaren ‘nog flinke verliezen gaat boeken’!

Lees verder op IEX

Twitter alsnog akkoord met overname door Elon Musk, deal van 44 miljard dollar

Musk, onder meer bekend van Tesla, betaalt 54,20 dollar per aandeel. Daarmee komt de totale deal op een bedrag van 44 miljard dollar, omgerekend 41 miljard euro.

Musk zelf zegt dat hij Twitter “beter dan ooit wil maken” met nieuwe functies, door het algoritme openbaar te maken en zo het vertrouwen te verhogen, geautomatiseerde spam-accounts aan te pakken en door alle mensen op het platform te verifiëren. “Twitter heeft een enorm potentieel.”

Lees verder op NOS

Pensioen in bitcoin komt steeds dichterbij dankzij Fidelity

Voor velen van ons ligt de pensioengerechtigde leeftijd nog ver in de toekomst. Met de kennis dat we leven in een tijd waarin bitcoin bestaat (de economie van de toekomst en het hardste geld ooit) is het bijzonder dat deze crypto nauwelijks voorkomt in pensioenplannen. Fidelity denkt hier een oplossing voor te hebben gevonden.

Fidelity beheert het 401k pensioensparen van meer dan 20 miljoen mensen. Het feit dat zij bitcoin willen opnemen in de pensioenplannen van hun klanten, betekent eigenlijk dat er 20 miljoen mensen ineens via de DCA-methode bitcoin kunnen kopen.
Dave Gray van Fidelity zegt dat de vraag naar bitcoin in pensioenplannen alleen maar stijgt. Daarom is Fidelity van plan om later dit jaar dit nieuwe bitcoinproduct aan te bieden. Het zal een vergoeding van 0,9% in rekening brengen. Werknemers kunnen maximaal 20% van hun pensioen in bitcoin sparen.

Lees verder op btc direct