Ahold Delhaize begint weer leuk te worden

Ahold Delhaize begint weer een leuk aandeel te worden voor een beperkte groep van beleggers. Maandag sloot het aandeel 1,61% hoger op 30,82 euro. De afgelopen week is de koers met 5% gestegen. Het aandeel noteert 14 keer de winst en 2,3 keer de boekwaarde.

Ondanks het feit dat Ahold Delhaize op de ‘hitlist’ van Milieudefensie voorkomt (29 bedrijven, waaronder ook ABN Amro en KLM). Ze wil dat Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Albert Heijn, Gall & Gall en Etos voor 15 april haar verantwoordelijkheid neemt voor de uitstoot van haar leveranciers en klanten. Deze uitstoot is goed voor zo’n 95% van de totale uitstoot van het supermarktconcern.

Ahold is al bezig met de eigen uitstoot verminderen maar dat is nog niet genoeg. Dit vinden de aandeelhouders van het aandeel ook.

Lees verder op CashCow

Koers ethereum kan boost krijgen door overstap naar nieuwe blockchain

De blockchain achter de ethereum gaat over op een nieuw systeem en kan straks elke seconde tot honderdduizend transacties aan en kost het systeem zo’n 99% minder stroom. Zo wordt invulling gegeven aan de slogan van Greenpeace ‘change the code, not the climate’. De klimaatkritische crypto-investeerders kunnen nu ook instappen.

Als dat ervoor zorgt dat de cryptomunt nog populairder wordt, kan de koers een boost krijgen. Volgens analist Mike McGlone van Bloomberg Intelligence staat de ethereum op het punt ‘een nieuwe standaard neer te zetten’. Hij denkt dat de munt, die iets boven de $3000 koerst, in waarde kan verdubbelen.

Lees verder op het FD

Bezoek gratis de masterclass: ‘Ethereum for Everyone’

In de DevConnect week (een evenement voor de crypto-geeks) organiseert Kuuske het mediaplatform voor de nieuwe belegger, een masterclass voor alle cryptofans. Bij ‘Ethereum for everyone’  draait alles om het begrijpen van het Ethereum-ecosysteem, blockchains, cryptovaluta, zijn activa en DeFi (gedecentraliseerde financiën).
Je kan het event live op 19 april in The Arcade Hotel in Amsterdam bijwonen, of vanaf 22 april als webinar volgen!

Olivier Rikken, CEO van Ledger Leopard en Founder at Emerging Horizons en Raoul Esseboom, oprichter van Cryptotakkies delen als sprekers hun ervaring en visie.

Meld je hier gratis aan

Deepfake: Binnen 6 jaar 90% van de content bewerkt!

We kennen de misleidende filmpjes wel van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, Mark Rutte en wat we meer als waar hebben aangenomen. Er wordt al jaren gewaarschuwd voor deepfakes, die bedreigend op ons af komt?
Het gebruik van deepfaketechnologie zal de komende jaren een grote vlucht nemen, verwachten experts van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiebureau (WODC), het kennisinstituut van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Een deepfake is beeld, geluid en ander digitaal materiaal dat is gemanipuleerd met behulp van kunstmatige intelligentie. In het WODC-rapport voorspellen experts dat over ongeveer zes jaar ruim 90 procent van alle digitale content gedeeltelijk of volledig gemanipuleerd zal zijn. In zo’n geval zal het steeds lastiger worden om te verifiëren wat echt is en wat nep voor burgers, journalisten en rechters.

Lees meer op NRC