H&M verbrandt zijn kleding!

Klanten geven minder uit aan kleding!

De Zweedse kledingonderneming H&M, verkocht in maart minder kleren dan verwacht. De omzet steeg met een bescheiden 6% maar dat was in december-februari nog 23%. Het aandeel leverde donderdag 12,9% in op de beurs, de grootste daling in jaren.

Klanten kopen minder! Hierdoor ligt er voor ruim 4 miljard dollar onverkochte kleding in de depots van H&M. Duizenden tonnen van het textiel eindigen in een verbrandingsoven. Hoezo duurzaam?

Lees verder op het FD

Galapagos: nieuwe fase na aanval op 60 euro

Galapagos sloot vrijdag 4,6% hoger, op 58,88 euro. Na een dieptepunt begin dit jaar (onder de 45 euro) klom het vandaag even boven de 59 euro.

Volgens Investtech ziet het er ook technisch gezien goed uit. Het aandeel is trendmatig positief op de middellange termijn en een verdere stijging is waarschijnlijk. Momentumbeleggers moeten vooral letten op de aanval op de 60 euro. Daarna ontstaat een nieuwe fase.

Lees verder op CashCow

De bitcoinkoers kwakkelt en haalde afgelopen week de 50.000 dollar niet.

De vreugde was groot, na maanden kwakkelen stegen de koersen eindelijk weer.

De bitcoin klom maandag met 7%, tot boven de 48.000 dollar en andere cryptomunten volgden. Begin dit jaar ging Goldman Sachs over die magische 100.000 dollargrens die binnen vijf jaar gehaald kon worden mits de institutionele beleggers instapten. Conclusie: vrijwel geen verzekeraar of pensioenfonds waagt zich aan cryptomunten. Mede met het oog op de grote onrust in de cryptowereld over regels die grotendeels een einde maken aan de anonimiteit in de blockchain. Met de te verwachten regels voor cryptoreclames worden het spannende tijden.

Lees verder op het FD