Het is alweer tijd om aangiften van je inkomstenbelastingen te doen! Om deze reden hebben we enkele snelle tips voor je op een rijtje gezet die je belastingaangiften voor 2022 weer wat fijner maken.

8 Tips voor je aangiften inkomstenbelasting

Hieronder volgen enkele tips die je helpen bij het invullen van je belastingaangiften van 2022. De tips zijn verrijkt met wat handige linkjes die dieper ingaan op de stof!

1. Belastingaangiften app 2022

Je kunt makkelijk de belastingaangiften app downloaden. Je logt in met je ding en er wordt direct gecheckt of je de app kan gebruiken. Alles wordt dan automatisch voor je ingevuld. Je kunt hier niet altijd gebruik van maken bijvoorbeeld als je dividend ontvangt uit het buitenland. Bekijk hier of je de app kunt gebruiken!

2. Let op overbodige belasting!

Neem alle gegevens GOED door. Fijn dat je niet alles hoeft in te vullen, maar computers zijn ook maar gewoon apparaten met door mensen ingevulde data, foutjes komen dus alsnog voor.

3. Doe aangiften voor 1 april!

Vul het in voor 1 april, dan krijg je de aanslag of teruggaaf voor 1 juli binnen.

4. Fiscale partner? Schuiven!

Doe je samen aangiften probeer het dan zo in te vullen dat je beiden het meeste voordeel eruit kan halen! Middels het verdeelscherm kun je heen en weer schuiven om zo het meeste voordeel er uit te halen!

5. Woning/hypotheek aftrekken

Heb je een woning gekocht? Of een hypotheek? Je kunt dan wat kosten aftrekken, de belastingdienst heeft ze hier op een rijtje gezet.

6. Middelen bij verschillen inkomsten

De middelingsregeling is interessant voor wanneer je inkomsten per jaar nogal verschillen. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je na je studie fulltime gaat werken of als ZZP’er. Een gemiddelde van de afgelopen 3 jaar wordt berekend en daar komt dan een gemiddeld bedrag dat je aan belasting moet betalen.

7. Aftrekposten benutten

Benut je aftrekposten ten volle, ga goed na of je in aanmerking komt. Sommigen kosten voor medicijnen of inentingen voor een reis of als je meer dan 250 aan goede doelen doneert. OF moet je meer dan 10 km reizen met het ov en je krijg geen reiskostenvergoeding dan kun je dit ook aangeven. Lees hier meer over aftrekposten.

8. Groen beleggen/sparen

Ga daarnaast proberen ‘groen’ te beleggen tot € 61.215 aan groente beleggingen hoef je daar geen belasting over te betalen en je krijgt heffingskorting van 0,7% over het totaal aan duurzame beleggingen. Lees hier meer!